Historische afspraken

Historische toezeggingen door gemeente en afspraken over onze groengebieden

Ter compensatie voor de oprukkende industrie is indertijd met de gemeente afgesproken dat er aan de zuidzijde van onze wijk een bomenrij (een zgn. groene long) geplant zou worden op de Ringdijk. Dit om de hinder van geluid en (fijn)stof te verminderen. Tot op heden heeft de gemeente aan deze afspraak niet voldaan. Naast de bomen zou het aanliggende groen worden ingericht als recreatief groen; dit is in de bestemming nog terug te vinden. In de uitwerking ervan – in de vorm van een soort (stads)park – heeft de gemeente echter nooit enig initiatief ondernomen. Ook de beloofde speelgelegenheid is nooit gerealiseerd. De Belangenvereniging is over het niet nakomen van deze afspraken zeer teleurgesteld!
Aan de noordelijke kant van de buurt, ter plaatse van het Zwaneneiland en Heldenbuurt, is de aanleg van het toegezegde botanische pad [nog] niet afgerond.

Voor het behoud van het karakter van de Westzanerdijkbuurt en haar omgeving – naar de mening van de Belangenvereniging een streven dat we samen delen – moeten de kwetsbare groene plekken in de buurt verdedigd worden. Het is een voorwaarde voor het behoud van de functionele groengebieden in de buurt en vraagt een belangrijke inspanning.

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s