Natuur

Behoud van groen bepalend voor kwaliteit van wonen en recreëren

De kwaliteit van wonen en recreëren in de omgeving van de Westzanerdijk wordt voor veel bewoners én bezoekers bepaald door de aanwezigheid van het natuurlijke groen. Kwaliteit op slechts 2 minuten wandelen van het Zaandamse centrum Inverdan. Leven en beleven op de grens van stad en polder wordt zeer gewaardeerd en maakt wonen in onze buurt uniek link naar krantenartikel.

Het natuurlijk groen wordt voor een groot deel gevormd door het Westzijderveld in de Polder Westzaan maar ook de volkstuincomplexen Jan Vroegop en Westzanerdijk. De groenstroken met paarden en schapen aan de Ringweg zijn ook belangrijke groenplaatsen. De voormalige Fronik-boerderij en de natuurboerderij van familie Rutte aan het Westerwindpad maken het zuidelijk deel van de Westzijderveld een levendig, uitnodigend en toegankelijk natuurgebied. De open boerderijdagen en het jaarlijkse ringen van de kerkuilen zijn laagdrempelige activiteiten voor jong en oud. Het ooievaarsnest op de Fronikboerderij heeft blijk gegeven van aantrekkingskracht. Het bezoek van de ooievaar aan het ooievaarsnest in 2011 was groot krantennieuws link naar krantenartikel.

De 35 meter hoge Belt naast het Westerwindpad, even groen als vuil dus niet op onze natuur-lijst, biedt een fantastisch uitzicht op het Zaans historische landschapsbeeld. Dit prachtige, uitgestrekte polderlandschap heeft een zeer gevarieerde flora en fauna en trekt jaarlijks vele weidevogels. Voor de grutto is dit een belangrijk kerngebied voor de duurzame instandhouding van dit soort. [Bron: http://www.obwzveld.nl/]

 

Advertenties

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s