Ons doel

Primair doel is:

• een zo actief mogelijke inzet van de vereniging [bestuur en leden] voor de behartiging van de gezamenlijke bewonersbelangen binnen de grenzen van het verenigingsgebied.

Secundaire doelen zijn:

• het versterken van de sociale cohesie in de buurt
  • het vergroten van de betrokkenheid door bewonersparticipatie
  • het investeren in samenwerkingen met organisaties die onze uitgangspunten ondersteunen
  • het vergroten van het aantal verenigingsleden

De belangrijkste uitgangspunten voor onze doelen:

• leefbaarheid
  • veiligheid
  • kwaliteit van wonen
  • kwaliteit van recreatie

De BV WSTZNRDK reageert op veranderingen, visies, bestemmingsplannen, procedures en andere bestuurlijk politieke zaken die vanuit de gemeente Zaanstad worden besloten en invloed hebben op onze bovengenoemde uitgangspunten. Ook ontwikkelingen vanuit de gemeente Amsterdam, Provincie Noord-Holland en Havenbedrijf Amsterdam worden gevolgd.

De BV WSTZNRDK initiëert ook zelf acties die moeten leiden tot verbeteringen, veranderingen en/of noodzakelijke aanpassingen in de buurt.

De BV WSTZNRDK ziet het leefgebied rondom de Westzanerdijk als een uniek en kostbaar maar tevens kwetsbaar gebied dat beschermd en verdedigd moet worden tegen ongewenste ontwikkelingen.

De BV WSTZNRDK wil dit allereerst doen via een constructieve samenwerking met de gemeente Zaanstad door samen inzichten te delen en elkaar te blijven informeren over veranderingen en verbeteringen.

De BV WSTZNRDK heeft tot doel zo lang mogelijk het pad van de samenwerking met gemeente Zaanstad te kunnen doorlopen.

De BV WSTZNRDK zal [als het nodig wordt gevonden] overgaan tot goed georganiseerde acties ter bescherming van het gebied en de verdediging van de belangen van haar leden.

Het gewicht van het aantal leden is daarbij van grote waarde.

De BV WSTZNRDK verzamelt informatie en voorziet in de verstrekking:

• naar leden
  • naar buurtbewoners
  • naar gemeenteambtenaren
  • naar gemeenteraadsleden
  • naar het college van Burgermeester & Wethouders
  • naar andere [hogere] overheidsinstellingen, [bestuurlijke] organisaties en [maatschappelijke] instanties

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )